Velkommen til NKF-N 

NKF-N er den norske seksjonen av Nordisk Konservatorforbund.
En konservator arbeider aktivt eller forebyggende for å bevare og beskytte kulturminner med spesialkunnskaper innenfor materialers kjemiske og fysiske nedbrytningsmønstre. Flere av konservatorene tilknyttet NKF-N tilbyr ulike tjenester. Leter du etter en konservator? Ved å bruke funksjonen "Finn en konservator" kan du finne en konservator som passer dine behov.
Medlemmer av NKF-N har også mulighet til å logge seg inn på medlemssidene, som gir tilgang til intern informasjon.

Månedens artikkel

Mai 2020: Restaureringen av Wiegeland-monumentet

Monument wiki Chris NyborgSå er våren her for alvor (selv om det tidvis er ganske kaldt!) og vi skriver mai. Landets største begivenhet er som kjent 17. mai, men den blir nok særdeles annerledes i år enn det vi er vandt til. Vi får ta det igjen til neste år!

Men verden går sin gang, og det gjør også Norske konserves sine Månedens utvalgte artikkel. Så denne mai måned har vi en passende artikkel i anledningen 17. mai.

Dette er Susan Braovac sitt innlegg i NK 1 i 1999 om «Wergeland-monumentet—et nytt ansikt for 17.mai feiring 1999». Her presenteres kort historikken bak dette monumentet i Vår Frelsers gravlund, og den restaureringsjobben som ble utført av Jan Petter Brennsund i 1998-1999.

Så ønsker vi i redaksjonen dere en forrykende flott 17. mai-feiring, og er du i Oslo så kan man jo ta en tur innom Vår frelders gravlund og se på monumentet. Men husk å holde deg innenfor smittevernsreglene! 

Fotocred: Chris Nyborg (https://no.wikipedia.org/wiki/Vår_Frelsers_gravlund)

© Nordisk konservatorforbund - Norge. 
Laget av akzidenz med CSS og Joomla